wtorek, 9 lipca 2013

Pora na filet, a raczej filet na porach

Przepis podpatrzony u mojej Izuni :) Postanowiłam zrobić to danie na niedzielny obiad w moim domu.


 Składniki:
- filet z kurczaka
- 2 średnie pory
- 5 łyżek majonezu
- tarty żółty ser
- sól, pieprz, oregano, bazylia, czerwona papryka

Białą część pora pokrój w paski lub krążki i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego.
Filet z kurczaka przypraw solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami. Ja użyłam bazylii i oregano oraz papryki. Tak przygotowane filety ułóż na porach i całość przykryj warstwą majonezu. Na majonezie ułóż plasterki sera lub tarty ser.
Naczynie żaroodporne przykryj folią aluminiową i całość włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Po tym czasie zdejmij folię aluminiową i piecz kolejne 15-20 minut, żeby ser się przypiekł.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz