środa, 28 sierpnia 2013

Muffiny z białą czekoladą

 Widziałam kiedyś podobny przepis w programie Rachel Allen. Jej muffinki wyszły płaskie z wierzchu- moje niekoniecznie, ale smak jest taki jak sobie wyobrażałam :)
Przygotowane na urodziny brata :)

Składniki:
- szklanka mleka
- tabliczka białej czekolady
- 240 g masła
- 1,5 szklanki mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- szklanka cukru
- szczypta soli
- 2 jajka

Mleko, masło, białą czekoladę i cukier włóż do garnka i dokładnie rozpuść wszystkie składniki, a następnie odstaw do ostygnięcia. "Suche" składniki połącz ze sobą i wlej do nich ostudzoną masę czekoladowo-maślaną. Całość dokładnie miksuj aż do uzyskania gładkiej masy, a na koniec wbij jaja i miksuj jeszcze kilka minut.
Ciasto przełóż do foremek i piecz aż muffiny będą rumiane.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz